Laktózmentes sós tökmagfagyi 🤤🍦

Hozzávalók:
👌 200 + 100 g hántolt tökmag
👌 2 nagy csipet só
👌 380 ml laktózmentes zsíros tej
👌 380 ml 30%-os laktózmentes tejszín
👌 160 g barna cukor + 2 ek
👌 4 db tojássárgája
👌 3 ek méz

Elkészítés:
200 g tökmagot megsózunk és egy tepsin, 190 fokos sütőben megpirítjuk, majd alaposan lezúzzuk. Ugyanebben a tepsiben összekeverjük a 100 g tökmagot, 2 evőkanál barna cukrot és a mézet, és szintén párszor átkeverve megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A laktózmentes tejet, a laktózmentes tejszínt és a 160 g barna cukrot felforraljuk, hozzákeverjük a tojássárgájákat, majd a lezúzott tökmagot, és kihűtjük. Fagyigépben kb. 20 perc alatt kifagyasztjuk, majd beleszórjuk a mézes, pirított, késsel kissé összevágott magokat. ☺️

További tippek és receptek