Hozzávalók:
a mártogatóshoz:
👉 1 dl víz
👉 2 ek halszósz
👉 0,5 db sárgarépa
👉 0,5 db gyömbér
👉 0,5 db citrom leve
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 ek nádcukor
a tekercshez:
👉 10 db rizslap
👉 10 dkg üvegtészta
👉 40 dkg darált hús
👉 3 db újhagyma
👉 0,5 db sárgarépa
👉 menta, koriander ízlés szerint
👉 6 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A mártogatós elkészítéséhez a répát és a gyömbért vágjuk vékony csíkokra. A vizet és a halszószt keverjük össze, majd adjuk hozzá a citrom levét, a nádcukrot, a reszelt fokhagymát, a répát és a gyömbért.
A tekercshez az üvegtésztát forrázzuk le, majd késsel vágjuk kisebb darabokra. Ezt követően aprítsuk fel a koriandert és a mentát, majd adjuk a darálthúshoz az üvegtésztával és a reszelt répával együtt. Az alapanyagokat alaposan dolgozzuk össze, majd vegyünk elő egy nagy edényt, öntsünk bele hideg vizet és áztassuk be a rizslapokat. A beáztatott rizslapokra helyezzünk két kanál tölteléket, óvatosan hajtsuk be a széleit és tekerjük fel őket. Utolsó lépésként bő, forró olajban süssük ki a tekercseket, amíg a hús teljesen át nem sült és tálaljuk a gyömbéres mártogatóssal. 😋