Hozzávalók:
👉 50 g földimogyoró
👉 1 ek szójaszósz
👉 60 g mogyoróvaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 0,5 dl víz
👉 250 g rizstészta
👉 8 db rizslap
👉 250 g garnéla
👉 1 db sárgarépa
👉 1 db kígyóuborka
👉 1 db piros kaliforniai paprika
👉 koriander, menta chili ízlés szerint
👉 0,5 db jégsaláta
Elkészítés:
A szószhoz az alapanyagokat, az 50 gramm földimogyorót, az 1 evőkanál szójaszószt, a 60 gramm mogyoróvajat és egy gerezd fokhagymát, egy aprítógép segítségével krémesre daráljuk. Ezután a rizstésztát egy tálba tesszük, majd forró vízzel felöntjük és 5 percig áztatjuk. Utána leszűrjük és félretesszük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleszórjuk a szeletekre vágott két fokhagymát és a garnélát, amit közepes lángon 5 percig pirítunk. Ezt követően egy tálba forró vizet öntünk, amelybe beáztatjuk a rizslapokat, majd egy benedvesített konyharuhára áttesszük őket.
A répát, az uborkát és a kaliforniai paprikát vékony szeletekre vágjuk, a chilit felaprítjuk, a jégsalátát kisebb darabokra tépkedjük és a zöldfűszereket felaprítjuk.
A rizslap alsó harmadára egymás mellé rakjuk a rákokat, majd ráhalmozzuk a zöldségeket és a fűszereket. A tetejére ráteszünk egy kevés rizstésztát, majd befedjük salátalevéllel, és óvatosan behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. A mogyorószósszal tálaljuk. 😋