Hozzávalók:
✨ 4 dl rizstej
✨ 20 dkg rizsliszt
✨ 4 ek tápióka keményítő
✨ 6 tk cukor
✨ 2 db tojás
✨ 4 dl szódavíz
✨ 1 dl kókusztejszín
✨ 15 dkg darált dió
✨ 2 ek rum
✨ fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a rizslisztet a rizstejjel, majd adjuk hozzá a tápióka keményítőt, a 4 teáskanál cukrot és a tojásokat. Miután a keverékünk teljesen homogénné vált, adjuk hozzá a szódavizet is. Egy kiolajozott serpenyőben süssük ki a palacsintákat a megszokott módon.
A töltelék elkészítéséhez a kókusztejszínt keverjük össze a dióval, majd ízesítsük 2 teáskanál cukorral, fahéjjal és rummal. A kisütött palacsintákat egyesével kenjük meg az elkészült krémmel. A toppinghoz használhatunk porcukrot vagy csokoládé öntettel is ízesíthetjük. 🥞😋