Hozzávalók:
💛 4 db csirke felsőcomb
💛 1 db citrom
💛 3 szál oregánó
💛 1 dl alaplé
💛 0,5 dl száraz fehérbor
💛 só, bors ízlés szerint
💛 2 ek olívaolaj
💛 1 kk chilipehely
💛 fél db vöröshagyma
💛 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Mossuk meg a húsokat, itassuk fel papírtörlővel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy vastagfalú serpenyőbe öntsünk olívaolajat, majd a csirke bőrös részét lefele fordítva helyezzük a serpenyőbe. Helyezzük be a 180 fokra előmelegített sütőbe a csirkét és hagyjuk körülbelül 20 percig sülni, majd tegyük félre a csirkecombokat egy tányérra.
A használatban lévő serpenyőbe tegyük bele a finomra vágott hagymákat és a chilipelyhet, és pirítsuk körülbelül 5 percen keresztül. A tál tartalmát öntsük fel a fehérborral és az alaplével, és facsarjuk rá a citrom levét. Ha ezzel elkészültünk tegyük vissza a csirkecombokat, és süssük még kb. 15 percig. 😋