Glutén – és cukormentes szilvamázas csirke 🍲

Hozzávalók:
✨ 350 g cukormentes szilvalekvár
✨ 200 ml víz
✨ 50 g elitrit
✨ 2 db csillagánizs
✨ 1 citromból nyert citromlé
✨ 2 ek kukoricaliszt
✨ 1 db csirkemellfilé
✨ só, bors, chilipor ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemellfilé és a kukoricaliszt kivételével keverjük jól össze az összes alapanyagot, ízlés szerint fűszerezzük, majd forraljuk fel, és a forrástól számítva öt percen keresztül gyakran keverve főzzük meg. Ezután duzzasszuk meg a lisztet 2 evőkanál vízben, majd keverjük a készülő mázunkhoz és főzzük további 5 percen keresztül.
A csirkét alaposan mossuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd süssük meg egy serpenyőben. Öntsük rá a szilvás mázt és tálaljuk a kedvenc köretünkkel. 😋

További tippek és receptek