A só például elengedhetetlen kelléke egy jól felszerelt konyhának, ám lehetnek olyan szituációk, hogy mégis kifogyunk belőle, vagy éppen elfelejtjük az utánpótlását. 🧂
Segítségül, megosztunk veletek néhány olyan alapanyagot, amivel könnyedén pótolhatjátok a sót:
🧀 sajt: ügyelni kell arra, hogy milyen fajtát használunk, hisz a magasabb sótartalmú sajtok ebben az esetben jobban megállhatják a helyüket, érdemes parmezánt, pecoriont vagy fetát választani,
🧈 sós vaj: ha só híján vagyunk, akkor a sótlan vaj cseréje a sózott fajtájára rendkívül hatékony módja lehet annak, hogy plusz összetevők nélkül alakítsuk át a receptünket,
🥦 tartósított zöldségek: az olajbogyót, kapribogyót és savanyúságokat leginkább sóban tartósítják, így vészhelyzet esetén ezeket az alapanyagokat is használhatjuk a só helyettesítésére.