Berobbant a nyár és ezzel a fagylalt szezon is elstartolt. 🍨

A nagy melegben házi fagylalttal is hűsíthetjük magunkat, ám ha véletlenül kinn felejtjük a hőségben, akkor könnyen megolvadhat. A visszafagyasztás nem ajánlott, hisz így romlik a fagylalt minősége és íze is, ezért jobb, ha más úton próbáljuk megmenteni az olvadásnak indult édességet. 🙈

Nézzünk is meg néhányat ezek közül:
🍦 sodó: szinte az olvadt fagylalt megfelelője, ezért nem is kell vele tennünk semmit csak válasszunk ki egy tetszőleges édességet, mint például a palacsintát, a piskótát, a aranygaluskát vagy a mákos gubát, amit leönthetünk vele,
🍦 sütemények: az alap tészták legtöbb összetevője, a cukor, a tojás és a tej alapból fellelhető a fagylaltban, ezért csak néhány száraz alapanyag kell ahhoz, hogy süteményt készítsünk belőle,
🍦 mousse: az olvadásnak indult fagylaltot óvatosan keverjük össze felvert tejszínhabbal, majd hagyjuk kihűlni és friss gyümölccsel tálalhatjuk is.

További tippek és receptek