Hozzávalók:
💜 25 dkg penne,
💜 500 g cékla (előfőzött),
💜 100 g kesudió,
💜 1 dl kókusztej,
💜 2 gerezd fokhagyma,
💜 só ízlés szerint,
💜 1 db citrom,
💜 150 g növényi sajt (feta),
💜 1 dl alaplé.
Elkészítés:
A kesudiót pár órára áztassuk be meleg vízbe. Közben egy edénybe mehet a pucolt, előfőzött cékla, erre önthetjük ízlés szerint a kókusztejet és mikor a kesudió megszívta magát, mehet az is a céklához. Sózzuk, majd belereszeljük a fokhagymát. Facsarjuk bele a citromlevet is, majd ízlés szerint öntsünk hozzá az alapléből és az egészet jól turmixoljuk össze.
Közben főzzük ki a tésztát a dobozon lévő leírás alapján, majd egy serpenyőben forgassuk át a főtt tésztát, a céklás krémmel. Amint összeállt az étel, tálaljuk és apróra vágott fetával szórjuk meg a tetejét. 😋