Gluténmentes medvehagymás-sajtos tészta 😋

Hozzávalók:
▪️ 1 ek olívaolaj,
▪️ 1 közepes fej vöröshagyma,
▪️ 2 gerezd fokhagyma,
▪️ 500 g gluténmentes tészta,
▪️ 5 csokor medvehagyma,
▪️ 8.5 dl víz,
▪️ 250 ml főzőtejszín,
▪️ 250 g cheddar sajt,
▪️ 50 g parmezán sajt,
▪️ só, bors ízlés szerint,
▪️ 1 csipet chilipehely.

Elkészítés:
Egy nagy fazékban vagy tapadásmentes vasedényben közepes lángon hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát és főzzük puhára körülbelül 5 perc alatt. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és főzzük illatosra, körülbelül 1 perc alatt. Adjuk hozzá a gluténmentes tésztát, a medvehagymát, majd a tejszínt és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat. Sóval, borssal és egy csipet chilipehellyel ízesítsük. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és időnként megkeverve hagyjuk főni, amíg a tészta al dente nem lesz (12-14 percig). Adjuk hozzá a sajtokat és addig keverjük, amíg el nem olvadnak.

További tippek és receptek