Laktózmentes kelbimbó krémleves 🥣

Hozzávalók:
💚 0.5 kg kelbimbó,
💚 2 kis db sárgarépa,
💚 1 nagy fej vöröshagyma,
💚 1 ek napraforgó olaj,
💚 1 l víz,
💚 2 dl laktózmentes főzőtejszín,
💚 1 evőkanál finomliszt,
💚 1 db leveskocka,
💚 só, bors ízlés szerint,
💚 ételízesítő ízlés szerint,
💚 bazsalikom, petrezselyem ízlés szerint,
💚 1 db tojás,
💚 4 teáskanál búzadara.

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, majd felöntjük 1 liter vízzel. Felforraljuk, majd beletesszük a darabolt répát és kelbimbót, és puhára főzzük. Közben a leveskockával, a sóval, az ételízesítővel, a bazsalikommal és a petrezselyemmel ízesítjük.
Miután megpuhultak a zöldségek, egy botmixerrel krémesre mixeljük a hozzávalókat. Utána hozzáöntjük a laktózmentes főzőtejszínt, majd egy kis vízzel csomómentesre keverve a lisztet. Végül a tojást búzadarával és ételízesítővel jól kikeverve beleszaggathatjuk villával a forrásba lévő levesbe. 😋

További tippek és receptek