Hozzávalók:
➖ 2 dl feketekávé,
➖ 2 ek cukor,
➖ 200 g babapiskóta,
➖ 4 ek cukrozatlan kakaópor,
➖ 250 g mascarpone (csökkentett zsírtartalmú),
➖ 1 tasak karamellás pudingpor,
➖ 6 dl tej,
➖ 4 ek cukor.
Elkészítés:
Lefőzzük a kávét, hozzáadjuk a 2 ek cukrot, majd felöntjük 1 dl tejjel.
Megfőzzük a karamellás pudingot a zacskón található leírás szerint, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje). Ha a puding kihűlt, csomómentesen elkeverjük benne a mascarpone-t.
A babapiskótákat egyesével megmártjuk a kávéban és szorosan lerakjuk az első sort egy magasabb falú tálban. A krém felét egyenletesen eloszlatjuk a piskótán. A szűrőbe kanalazzuk a kakaóport és végighintjük az első sor krémet. A második sor piskótához szintén egyesével megmártjuk a piskótákat a kávében és szorosan lerakjuk. A krém maradék felével egyenletesen beterítjük a piskótát és a felső réteget is megszórjuk kakaóval. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. ?