Hozzávalók:
? 700 g burgonya,
? 2 ek olívaolaj,
? 2 közepes fej vöröshagyma,
? 300 g tofu,
? 250 ek növényi tejföl,
? 1 gerezd fokhagyma,
? 1 tk fűszerpaprika,
? só, bors ízlés szerint,
? 100 g növényi sajt.
Elkészítés:
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd sós vízben feltesszük főni. Kb. 15 perc után levesszük a tűzről, amikor már nem nyers, de még nem esik szét, vágható. Leöntjük róla a vizet és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd elkezdjük felszeletelni.
A szeleteket egy kiolajazott, hőálló tálba fektetjük úgy, hogy ne maradjon köztük rés, majd megsózzuk. A krumplira helyezzük a karikára vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott tofut.
Fogunk egy közepes keverőtálat, belekanalazzuk a növényi tejfolt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük. A szósz felét elegyengetjük a rakottas tetején. Mindezt megszórjuk növényi sajttal, majd még egy réteget rakunk a krumpliból, a hagymából, tofuból, a szószból és végül ismét a növényi sajtból.
A tálat 180° C-os előmelegített sütőbe rakjuk kb. 30 percre. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és vegaföllel nyakon öntve, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.