Glutén- és laktózmentes vegán gombaszósz karfiolrizzsel??

Hozzávalók:
? 250 g csiperkegomba (fehér és barna),
? 250 g laskagomba,
? 100 g shiitake gomba,
? 500 g karfiol (rózsáira szedve),
? 150 ml növényi tejszín (rizstejszín),
? 3 gerezd fokhagyma,
? 2 kk fokhagymapor,
? koriander ízlés szerint,
? 2 ek olívaolaj,
? só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A karfiolt minél kisebb rózsákra szedjük és egy késes aprítóban finomra aprítjuk. Serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és fokhagymaporral meghintjük. Kevés vízzel pici olajon puhára pároljuk, majd ropogósra pirítjuk kb. 15 perc alatt.
A szószhoz a felszeletelt gombákat kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A növényi tejszínnel behabarjuk, aprított fokhagymát adunk hozzá és összeforraljuk. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerrel és karfiolrizzsel tálaljuk. ?

További tippek és receptek