Laktózmentes töltött hagyma?

Hozzávalók:
▪️ 3 nagy fej lilahagyma,
▪️ 2 szelet bacon,
▪️ 2 szelet kenyér (héj nélkül),
▪️ 50 g parmezán sajt (durvára reszelve),
▪️ 10 szál petrezselyem,
▪️ 2 ek olívaolaj,
▪️ só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk és a végeit levágjuk.
Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan kivesszük úgy, hogy csak a két külső réteg maradjon. A lyukas belsejű hagymákat olívaolajjal vékonyan kikent, hőálló tálra ültetjük. A kenyérszeleteket a petrezselyemmel együtt turmixban morzsoljuk, és két evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz hozzáadjuk a kikanalazott hagymabelsőket és azzal is turmixoljuk. Kanállal hozzákeverjük a parmezán felét és az előzetesen, serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is és belekanalazzuk a hagymákba. A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olívaolajjal spricceljük.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk. ?

További tippek és receptek