Hozzávalók:
? 200 g sütőtök,
? 1 db fehérrépa,
? 150 ml kókusztej (konzerv),
? 50 ml víz,
? 1 db babérlevél,
? fokhagymapor ízlés szerint,
? fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg, majd egy uborkagyalun szeleteljünk belőlük vékony csíkokat.
A kókusztejet, a vizet és a fűszereket melegítsük össze. Amint felforrt a keverék, zárjuk el alatta a lángot.
A zöldségcsíkokat keverjük össze és nyomkodjuk egyenletesen egy kis sütőformába, majd öntsük rá a fűszeres kókusztejet, hogy minimum a háromnegyedét ellepje.
Tegyük a gratint 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol nagyjából 50 perc alatt készre fő majd. Köretként kiváló húsok, halak mellé. ?