Vegán töltött káposzta ?

Hozzávalók:
töltött káposzta??
? 7 db káposztalevél,
? 50 dkg savanyú káposzta (2 bögre),
? 1 ek fűszerpaprika,
? 20 dkg tofu,
? 25 dkg gomba,
? 5 dkg dió,
? 5 dkg gesztenye,
? 1 db vöröshagyma,
? 2 gerezd fokhagyma,
? 1 ek margarin,
? 1 bögre rizs,
? 2 ml juharszirup (0.5 tk.),
? 1 ek sűrített paradicsom,
? 1 ek szójaszósz,
? 0.5 ek mustár,
? 1.5 ek majoranna (1-2 ek.),
? 1 kávéskanál füstölt pirospaprika (+ 0.5 kk. folyékony füst),
? só, bors ízlés szerint,
kesutejföl??
? 12 dkg kesudió (1 csésze, legalább 1 órára beáztatva),
? 1.2 dl víz,
? 1 citromból nyert citromlé,
? 1 csipet só.

Elkészítés:
Beleöntjük a robotgép tartályába a tofut, a gombát, a diót, a gesztenyét, a hagymát és a fokhagymát, majd az egészet durvára mixeljük. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, majd rádobjuk a darált mixet, sózzuk-borsozzuk, és kis lángon 10-15 perc alatt összefőzzük őket. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rizst, a juharszirupot, a sűrített paradicsomot, a szójaszószt, a mustárt és a fűszereket, majd az egészet jól összekeverjük. Hagyjuk hűlni.
Amíg hűl a töltelék, előkészítjük a káposztaleveleket. Kivágjuk a vastag ereket, félbevágjuk a leveleket, és apróra daraboljuk a savanyú káposztát.
Kis gombócokat formázunk a töltelékből, egy káposztalevélre helyezzük, majd szorosan feltekerjük, és a végeit kissé benyomkodjuk. Egy nagyobb lábas aljára szórjuk az aprított káposzta felét, majd erre jönnek szépen, szorosan a töltött káposzták. Rárakjuk a maradék aprított káposztát, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Közepes lángon egy óráig főzzük.
A kesutejfölhöz a beáztatott kesudiót leszűrjük, majd a turmixgépbe öntjük a vízzel, a citromlével és egy csipet sóval együtt. Krémessé turmixoljuk.
A káposztát forrón tálaljuk a kesutejföllel. ?

További tippek és receptek