Hozzávalók:
alap??
?? 12 dkg zabkeksz,
?? 5 dkg darált dió + 3 dkg a díszítéshez,
?? 7 dkg olvasztott vaj,
töltelék??
?? 50 dkg sütőtök (pucolva),
?? 10 dkg eritrit,
?? 1 narancs reszelt héja,
?? 1 tk vaníliakivonat,
?? 3 db tojás,
?? 1 csipet só,
?? 1 tk őrölt fahéj,
?? 1 ek étkezési keményítő.
Elkészítése:
A diót pörköljük illatosra egy száraz serpenyőben. A felkockázott tököt főzzük puhára, majd alaposan csöpögtessük le, és botmixerrel pürésítsük.
A kekszet aprítsuk morzsásra, keverjük össze a dióval és a vajjal, majd nyomkodjuk egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába. A tökpürét keverjük össze az édesítővel, a keményítővel, a fahéjjal és a narancshéjjal, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, keverjük habosra. A krémet öntsük a kekszes alapra, és 180 °C-on süssük kb 60 percig. Ha a torta megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.