Hozzávalók:
➖ 6 db csirkemellfilé,
➖ 0.5 db citrom,
➖ 3 ek olívaolaj,
➖ 1.5 dl fehérbor,
➖ 3 dl csirke alaplé,
➖ 1 db babérlevél,
➖ só, bors ízlés szerint,
➖ 15 dkg dió (tisztítva),
➖ 2 gerezd fokhagyma,
➖ 1.5 dl joghurt,
➖ petrezselyem ízlés szerint.
Elkészítés:
A csirkemelleket bedörzsöljük a citrommal. A dióbelet ledaráljuk, és a zúzott fokhagymával összekeverjük.
Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a húsdarabokat mindkét oldalukon megpirítjuk. Ráöntjük a bort majd felforraljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, beletesszük a babérlevelet, majd sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön, a melleket időnként megforgatva puhára főzzük. Amikor a csirke elkészült, tálra tesszük és tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt főzőlébe keverjük a diós-fokhagymás masszát és a joghurtot. Az egészet lassú tűzön kb 5 percig melegítjük, hogy a mártás kellően besűrűsödjön. Sóval, borssal ízesítjük. A diómártást a húsra kanalazzuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk. ?