Ha elkerülnéd a lisztet (és a keményítőt is) a kedvenc főzeléked sűrítésekor, akkor a következőt ajánljuk: sűríts úgy, mint az igazi profik, önmagával, azaz a főzelékkel!

Ha elkerülnéd a lisztet (és a keményítőt is) a kedvenc főzeléked sűrítésekor, akkor a következőt ajánljuk: sűríts úgy, mint az igazi profik, önmagával, azaz a főzelékkel!

Főzd meg úgy, hogy a lehető legkevesebb vizet vagy alaplevet add hozzá, csak annyit, ami éppen ellepi.?
Fontos:
? ha önmagával sűrítesz, egy picit mindig több alapanyagot, azaz zöldséget főzz, mint amennyit megennél (hiszen egy része folyékony masszaként végzi);
? ne ismételgesd örökké a mixeléses sűrítést, mert a végén krémlevest kapsz;
? inkább darabos alapanyagokhoz ajánljuk a módszert (krumpli, bab, lencse, borsó), a leveles spenót, sóska kevésbé sűrűsödik be így.

További tippek és receptek