Vegán és gluténmentes banánkenyér??

Hozzávalók:
? 3 db banán (érett),
? 80 ml napraforgó olaj,
? 100 g nádcukor,
? 1 teáskanál vaníliaaroma,
? 5 ml növényi tej (2 evőkanál),
? 225 g gluténmentes lisztkeverék,
? 1 teáskanál szódabikarbóna,
? 1 teáskanál fahéj,
? 1 csipet só,
? 50 g aszalt áfonya,

Elkészítés:
Egy külön tálban elkeverjük a gluténmentes lisztet a sóval, a fahéjjal, a nádcukorral és a szódabikarbónával.Miután alaposan összekevertük, hozzáadjuk a vaníliaaromát, a növényi tejet és a napraforgó olajat. Az egészet gyors mozdulatokkal egyesítjük. Hozzáadjuk a masszához a vörös áfonyát és a szétgyomkodott banánt is, és ezekkel is elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírral kibélelünk egy kenyérformát. A masszát elegyengetjük benne, és a forró sütőbe tesszük. A banánkenyeret 50 percig sütjük, majd mielőtt kivennénk, tűpróbával teszteljük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és szeletelve tálaljuk.

További tippek és receptek