Laktóz- és gluténmentes fügés-diós sütemény

Hozzávalók:
? 110 g dió,
? 30 g zabpehelyliszt,
? 30 g cukrozatlan kakaópor,
? 1 csomag sütőpor,
? 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
? 2 db tojás,
? 8 dkg kókuszcukor (vagy nyírfacukor/eritrit),
? 1 citromból nyert citromhéj,
? 40 ml mandulatej,
? 3 ek kókuszolaj,
? 2 db füge.

Elkészítés:
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A tojássárgákat a kókuszvirágcukorral, a reszelt citromhéjjal és az olajjal gépi habverővel felverjük.
A többi száraz hozzávalót összekeverjük, majd a mandulatejjel együtt a tojásos keverékhez adjuk, miközben habverővel folyamatosan keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a tésztába forgatjuk ,majd hozzáadjuk a diót is.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, elegyengetjük benne a tésztát, és a tetejét kirakjuk a felszeletelt fügékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

További tippek és receptek