Hozzávalók:
✨ 4 szelet sertéskaraj,
✨ 2 dl fehérbor,
✨ 2 db alma,
✨ 2 ág rozmaring,
✨ 2 fej lilahagyma,
✨ 1 gerezd fokhagyma,
✨ só, bors ízlés szerint,
✨ olaj.
Elkészítés:
? A sertéskarajt klopfoljuk ki. Keverjünk össze egy-két evőkanál olajat sóval, borssal, fokhagymával és egy kevés rozmaringgal, majd kenjük be vele a hússzeleteket. Tegyük lefedve a hűtőbe legalább egy-két órára. Pácolás után kevés olajon süssük a karaj mindkét oldalát két-két percig.
? Rakjuk át a húst a zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, és tegyük mellé a szeletekre vágott almát, a felkarikázott lilahagymát és a rozmaringot. Locsoljuk meg borral, fóliázzuk le, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 45 percig. Félidőben fordítsuk át a szeleteket, hogy egyformán piruljanak. ?