Gluténmentes szedres muffin ?

Hozzávalók:
? 10 dkg szeder,
? 15 dkg margarin,
? 2 ek lekvár (ízlés szerint),
? 10 dkg cukor,
? 2 db tojás,
? 15 dkg gluténmentes liszt,
? 5 dkg cukrozatlan kakaópor,
? 1/2 csomag sütőpor.

Elkészítés:
A margarint fél perc alatt megolvasztjuk a mikróban, majd belekeverjük a lekvárt és a cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, és jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is, tehát a gluténmentes lisztet, a sütőport és a kakaóport, ezekkel is jól összekeverjük, és kész is a tészta.
A muffin formákba kanalazzuk a tésztát, és szedret szórunk a tetejükre. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. ?

További tippek és receptek