Répakenyér gluténmentesen ??

Hozzávalók:
? 250 g sárgarépa,
? 700 g gluténmentes zabpehelyliszt,
? 50 g friss élesztő,
? 2 marék napraforgómag,
? 1 teáskanál cukor,
? 3 kávéskanál só,
? 500 ml meleg víz.

Elkészítés:
? A répát meghámozzuk, majd lereszeljük.
? A sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk napraforgómaggal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
? A zabpehelylisztet elkeverjük az élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd beletöltjük az előkészített formába. A tetejét eldolgozzuk, és letakarva, meleg helyen további 10 percet pihentetjük.
? Végül betesszük a répakenyeret a sütőbe 40-45 percre, majd hagyjuk kihűlni.

További tippek és receptek