Cukormentes káposztás répasaláta ?

Hozzávalók:
? 20 dkg káposzta,
? 50 g sárgarépa,
? 2 dl víz,
? 1 teáskanál só,
? 1,5 evőkanál xilit,
? 1-2 evőkanál ecet,
? 1 kiskanál köménymag,
? ízlés szerint lilahagyma.

Elkészítés:
? A káposztát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
? Egy tálba beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a köménymagot és az ecetet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a káposztát, a répát és a szeletelt lilahagymát is.
? Még egyszer összekeverjük, majd hagyjuk állni, hogy az ízek összeérhessenek.

TIPP: Étkezés előtt érdemes legalább 1 órával hamarabb elkészíteni. ?

További tippek és receptek