Vegetáriánus medvehagymás hummusz 😋

Hozzávalók:
🤎 250 g csicseriborsó,
🤎 1 ek szódabikarbóna,
🤎 200 g tahini,
🤎 1 citromból nyert citromlé,
🤎 1 csokor medvehagyma,
🤎 1 dl víz,
🤎 só ízlés szerint.

Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap leöntjük róla a vizet. Beletesszük a csicseriborsót egy lábasba, hozzáadjuk a szódabikarbónát és 3-4 percig, folyamatos keverés mellett átpirítjuk. Hozzáöntünk másfél liter vizet és felforraljuk, közben pedig a tetején keletkező habot leszedjük. 30-35 perc alatt puhára főzzük.
Leszűrjük a csicseriborsót és késes betétű robotgépben pürésítjük. Hozzáadjuk a tahinit, a citromlevet, a medvehagymát és a sót, majd krémesre turmixoljuk. A végén annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy egy krémes masszát kapjunk. 30 percig állni hagyjuk, majd tálalásnál tehetünk a tetejére 1-2 evőkanál medvehagymapesztót is. 🥣
borsósreceptek #tematikusreceptek #vegetáriánus #menteshelyek #mentesreceptek #onlinereceptek #onlinementeshelyek

További tippek és receptek