Vegán töltött káposztatekercsek 🤩🥬

Hozzávalók:
💚 1 fej káposzta
💚 1 csomag tofu
💚 1 db vöröshagyma
💚 15 dkg barna rizs
💚 1 db fokhagyma
💚 zabliszt ízlés szerint
💚 só, piros fűszerpaprika, őrölt kömény ízlés szerint

Elkészítés:
Első lépésként a rizst enyhén sós vízben főzzük meg, majd a káposztát bontsuk leveleire és alaposan mossuk meg. Ezt követően a káposzta leveleket tegyük bele egy lábos forrásban lévő sós vízbe, majd öt percig főzzük. Miután kicsit megpuhultak, vegyük ki és csöpögtessük le. A tofut kockázzuk fel, majd a felaprított vöröshagymán pároljuk meg. A megpárolt tofut keverjük hozzá a megfőtt rizshez, majd adjunk hozzá annyi zablisztet, hogy gombócokat tudjunk belőlük formázni. Ezt követően adjuk hozzá a fűszereket, és az apróra vágott fokhagymát is. Töltsük meg a káposztaleveleket a keverékkel, majd csavarjuk fel. Helyezzük őket az előmelegített 180 fokos sütőbe egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és addig süssük, amíg a teteje szép aranybarnára nem sül.

További tippek és receptek