Vegán tofupástétom ?

Hozzávalók:
➖ 30 dkg tofu,
➖ 5 ek szójaszósz,
➖ 1 evőkanál tamarind paszta,
➖ 1 tk őrölt fűszerkömény,
➖ 1 ek majoranna,
➖ 1 tk fekete bors,
➖ 3 ek tejmentes margarin,
➖ 1 db vöröshagyma,
➖ 2 gerezd fokhagyma,
➖ 1 tk mustár,
➖ 2 ek élesztőpehely,
➖ 1 dl mandulatej.

Elkészítés:
A tofut összemorzsoljuk, majd egy tálban összekeverjük a szójaszósszal, a tamarindpasztával, a köménnyel, a majorannával és a borssal. Hűtőbe tesszük legalább egy órát pácolódni.
Az aprított hagymát és fokhagymát egy evőkanál tejmentes margarinon üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a pácolt tofut, a mustárt, a sörélesztőpelyhet és még egy kanál tejmentes margarint és gyakori kevergetés mellett süssük még pár percig. Tegyük az egészet késes aprítóba a maradék tejmentes margarin társaságában és turmixoljuk teljesen krémesre. Közben adjunk hozzá 0,5-1 deci mandulatejet, hogy még krémesebb legyen. A kész tofupástétomot tároljuk hűtőben. ?

További tippek és receptek