Vegán currys karfiolkrémleves🍲

Hozzávalók:
✨ 500 g karfiol
✨ 1 dl olívaolaj
✨ 2 ek curry por
✨ 1 ek füstölt pirospaprika
✨ 1 ek fokhagymapor
✨ só, bors ízlés szerint
✨ 1 db vöröshagyma
✨ 3 gerezd fokhagyma
✨ 3 db sárgarépa
✨ 6 dl zöldségalaplé
✨ 4 dl kókuszital

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben pedig mossuk meg a karfiolt, majd szedjük rózsáira. Tegyük bele egy tálba a karfiolrózsákat, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a pirospaprikát, a curry- és a foghagymaport, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Rázzuk össze alaposan az egészet, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és körülbelül 20 percig süssük. Közben kevés olívaolajon kezdjük el pirítani az apróra vágott hagymákat és a sárgarépát. Öntsük fel alaplével az egészet, és főzzük addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a sült karfiolt is és főzzük tovább pár percig. Ha minden kellőképpen megpuhult, turmixoljuk krémesre a lábos tartalmát. Öntsük hozzá a kókuszitalt, keverjük össze és melegen tálaljuk. 🥣😋

További tippek és receptek