Tökéletes buggyantott tojás 🥚

Hozzávalók:
✨ 1 db tojás
✨ 3 l víz (főzővíz)
✨ só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Mindenképp nagyon friss tojással dolgozz a tökéletes végeredmény érdekében. Forralj fel 2,5 – 3 liter vizet egy nagyobb, mély edényben. A forrásban lévő, finoman gyöngyöző vízbe helyezz bele egy merőkanalat, majd ebbe üsd bele a tojást. Óvatosan mozgasd körkörösen a merőkanalat, hogy összezárjon a fehérje, majd hagyd főni a tojást a vízben addig, amíg a sárgáját látod, viszont a fehérje már ténylegesen fehérré nem vált. Papírtörlő segítségével itasd fel róla a vizet és a kiálló fehérjedarabokat vágd le egy konyhai ollóval. Ezután bármilyen szendvicsre elhelyezheted, szórhatsz rá akár chilipelyhet és már tálalhatod is a finom reggelit. 😋

További tippek és receptek