Szilvás-mascarponés pohárkrém tojás-, és gluténmentesen

Hozzávalók:
a mascarpone krémhez👇🏻
💜 125 g mascarpone,
💜 200 ml görög joghurt,
💜 0.5 citromból nyert citromlé,
💜 0.5 citromból nyert citromhéj,
💜• 5 csepp mandulaaroma,
💜 2 ek méz,
a szilvaöntethez👇🏻
💜 10 db közepes szilva,
💜 0.5 citromból nyert citromlé,
💜 0.5 citromból nyert citromhéj,
💜 2 ek méz,
💜 1 szál rozmaring (kicsi),
💜 1 ek balzsamecet,
az összeállításhoz👇🏻
💜 2 ek mandulapehely.

Elkészítés:
Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük össze a mascarponét a joghurttal, a citromlével, a mézzel, a citromhéjjal és pár csepp mandula aromával, majd formákba öntve tegyük hűtőbe a keveréket.
A szilvákat dobjuk pár percre forrásban lévő vízbe, majd jeges vízbe, így könnyedén lehúzhatjuk a héjukat. Magozzuk ki őket, majd vágjuk kisebb kockákba a gyümölcshúst. Egy serpenyőben pároljuk össze citromlével, citromhéjjal, mézzel és balzsamecettel, míg az ecet ereje elmegy. Vegyük ki a rozmaring ágat és szitán pürézzük át a szilvaszószt (vagy turmixoljuk össze).
Öntsünk minden pohár krémre keveset a szószból, aztán mehetnek vissza a hűtőbe minimum egy órára. Tálaláskor díszítsük pirított mandulaszeletekkel a pohárkrémet

További tippek és receptek