Sárgarépafasírt karalábéval cukor-, és tejmentesen

Hozzávalók:
🧡 4 db közepes sárgarépa,
🧡 1 db közepes karalábé,
🧡 3 ek zabpehely,
🧡 2 db tojásfehérje,
🧡2 ek lenmag,
🧡2 kávéskanál só,
🧡petrezselyem ízlés szerint,
🧡1 ek zsemlemorzsa (rozskenyérből).

Elkészítés:
Sajtreszelőn lereszeljük a répát, káposztareszelőn pedig lereszeljük a karalábét. Állni hagyjuk egy fél órát, majd kicsit kinyomkodjuk. Összekeverjük a sóval, a zabpehellyel, a lenmaggal, majd 2 órát állni hagyjuk. Hozzákeverjük a tojásfehérjét és a petrezselymet. Vizes kézzel gombócokat formázunk és zsemlemorzsában megforgatjuk. A tetejét megszórjuk lenmaggal, majd közepes hőfokon bő olajban addig sütjük, amíg megpirul.😋

További tippek és receptek