Padlizsánkrém ?

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 70 ml tahini
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 1/2 tk római kömény
  • 1 tk cayenne bors
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • pita/tortilla a tálaláshoz

A padlizsánokat kissé megszurkálva sütőlemezre tesszük. 185 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg ki nem repednek és teljesen megpuhul a belsejük (ez kb. 1 óra). Ha kész kikaparjuk a padlizsán húsát a héjából és összekeverjük a többi hozzávalóval, miközben folyamatosan kóstoljuk a tökéletes íz elérése érdekében. Pitával, tortillával tálaljuk.

Forrás: https://streetkitchen.hu/junk/a-vendegek-imadni-fogjak-padlizsan-dip/

További tippek és receptek