Mi mindenre jó a zöld tea? ☕

  • Az antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmazó zöld tea csökkenti az oxidatív károsodások következtében kialakuló betegségek előfordulását, úgymint a kardiovaszkuláris betegségek, rosszindulatú daganatok, ízületi gyulladások és Alzheimer-kór.
  • Csökkenti az összkoleszterinszintet, növeli a „jó” koleszterin értéket.
  • A teában kevés nátrium található, emellett nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot és fluort. Ennek alapján a teafogyasztás csökkentheti a csontritkulás mértékét, vagy megakadályozhatja annak kialakulását.
  • Fogyókúrához is nagy segítség lehet. Kutatások szerint, a zöld tea gyorsítja az anyagcsere folyamatokat és gyorsítja a zsírégetést.
  •  A zöld tea jelentős élénkítőszer, koffein és theophillyn tartalma miatt. Serkenti a megfigyelő- és koncentrálóképességet, megelőzi a fáradtságérzetet.
  • A sejteket károsító szabad gyököket leköti, akadályozza a hibás sejtek szaporodását. A japán országos rákkutató intézet szerint, a zöld teát fogyasztók szervezetében lassabban növekszenek a daganatok.
  • A teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenlétének köszönhetően. Ennek eredménye, hogy a szájüregben gátolja a fogszuvasodást okozó baktériumok elszaporodását.
  • Emellett a katekinek védelmet nyújthatnak az emésztőrendszeri fertőzések egy része ellen.
  • Nagyszerű öregedés ellen és a bőr szebbé tételére is az antioxidáns tartalma miatt.

Forrás: https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/taplalkozas/1431/erdekessegek-a-zold-tearol

További tippek és receptek