Laktózmentes zöldborsófőzelék 🍵🤩

Hozzávalók:
👉 2 evőkanál olívaolaj,
👉 1 fej vöröshagyma,
👉 4 gerezd fokhagyma,
👉 1 hüvelykujjnyi gyömbér,
👉 só, bors, szerecsendió (ízlés szerint),
👉 50 dkg zöldborsó,
👉 2,5 dl víz,
👉 2 evőkanál keményítő,
👉 1 csokor petrezselyem,
👉 2 dl kókusztej.

Elkészítés:
A lereszelt vöröshagymát, valamit az aprított fokhagymát és a gyömbért olajon pároljuk üvegesre és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük össze, majd öntsük fel egy kis vízzel. Alacsony lángon, körülbelül 30 perc alatt főzzük puhára.
A megfőtt borsó egyharmadát mérjük ki egy tálba, majd rakjuk bele a keményítőt, a petrezselymet és turmixoljuk össze. A lábosban maradt főzelékhez öntsük vissza a most elkészített borsópürénket és hígítsuk kókusztejjel. A keményítő működésbe lépéséhez még kb. 10 percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön a főzelékünk.

Jó étvágyat kívánunk! 😋💚

További tippek és receptek