Laktózmentes töltött padlizsán🍆✨

Hozzávalók:
👉 3 db padlizsán
👉 3 ek olívaolaj
👉 só, bors ízlés szerint
👉 1 tk bazsalikom
👉 1 tk oregánó
👉 2 ek sűrített paradicsom
👉 200 g konzerv paradicsom
👉 250 g laktózmentes mozzarella
👉 6 db koktélparadicsom

Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk félbe, majd locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük őket.
Eközben kevés olívaolajon pároljuk üvegesre a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd szórjuk meg bazsalikommal és oregánóval. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, az aprított paradicsomot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megsült padlizsán belsejét kanalazzuk ki és adjuk a paradicsomos raguhoz. A laktózmentes mozzarellát is csipkedjük hozzá, majd alaposan keverjük össze és kanalazzuk vissza a tölteléket a padlizsánhajóba. A töltött padlizsán tetejére karikázzuk rá a paradicsomokat, majd a tetejére is csipkedjünk laktózmentes mozzarellát. Tegyük vissza a sütőbe, és grill fokozaton negyed óra alatt süssük készre. 😋

További tippek és receptek