Laktózmentes kávés panna cotta 🤎🤩

Hozzávalók:
🤎 2 db zselatinlap
🤎 1 db vaníliarúd
🤎 2 dl laktózmentes habtejszín
🤎 5 dkg kávéízű étcsokoládé
🤎 0,5 dl presszókávé

Elkészítés:
A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe, közben pedig a vaníliarudat hosszába hasítsuk fel és kaparjuk ki a belsejét. A csokoládét törjük apró darabokra, a laktózmentes tejszínt pedig öntsük egy kis edénybe. Adjuk hozzá a presszókávét, a felaprított csokoládét, a vaníliarudat és a belőle kikapart darabokat is. Egy lábosban forraljuk össze őket, majd a vaníliarudat szedjük ki. Nyomkodjuk a zselatint a forró tejszínes keverékünkbe, majd folyamatosan kevergetve szépen oldjuk fel. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba töltsük bele, majd tegyük hűtőbe és hagyjuk pihenni őket körülbelül 4 órán keresztül. Az idő leteltével vegyük ki a formákból a panna cottát, és tört csokoládéval díszítve tálaljuk. 😋

További tippek és receptek