Laktózmentes eper mousse🍓

Hozzávalók:
👉🏻 3 db lapzselatin (színtelen),
👉🏻 250 g eper,
👉🏻 100 g porcukor,
👉🏻 1 ek citromlé,
👉🏻 200 ml laktózmentes habtejszín,
👉🏻 2.5 teáskanál vaníliás cukor,
👉🏻 5 dkg eper (a tálaláshoz).

Elkészítés:
A 250 g epret a porcukorral és a citromlével pürésítjük.
A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanállal a pürésített eperből, jól összekeverjük, majd az epres zselatint hozzáadjuk a megmaradt pürésített eperhez. Ezt is összekeverjük és kb. 25-30 percre hűvös helyre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.
A laktózmentes habtejszínt 2 tk vaníliás cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet poharakba töltjük és pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a megmaradt epreket szeletekre vágjuk, a megmaradt vaníliás cukorral édesítjük, majd elosztjuk a krémre. 🤩😋

További tippek és receptek