Laktózmentes almaleves ??

Hozzávalók:
? 4 közepes db alma,
? 1 tk fahéj,
? 2 csipet só,
? 3 ek cukor,
? 1 ek laktózmentes vaníliás pudingpor,
? 2 dl laktózmentes főzőtejszín (20%-os),
? 4 db szegfűszeg,
? 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, és apróra vágjuk.
Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, a fahéjjal, a cukorral és a szegfűszeggel, majd felöntjük vízzel. Ha az alma puhára főtt, csomómentesre keverjük a pudingport a laktózmentes tejszínnel, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk, és állandó kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk újra felforrni.
Mentalevéllel díszítve langyosan vagy behűtve kínáljuk. ?

További tippek és receptek