Laktóz- és gluténmentes céklás hummusz 😋🥣

Hozzávalók:
✔️ 2 db konzerv csicseriborsó
✔️ 1 db közepes méretű cékla
✔️ 3 evőkanál tahini
✔️ 2 gerezd fokhagyma
✔️ 1 db kis citrom kifacsart leve
✔️ só ízlés szerint
✔️ víz

Elkészítés:
A céklát szurkáljuk meg villával, csomagoljuk alufóliába és 200°C fokon süssük puhára. Ha kicsit kihűlt, hámozzuk meg.
Tegyük a csicseriborsót, a tahinit, a fokhagymát, a megsült céklát (félbe vágva), a citromlevet és a sót egy robotgépbe, és kezdjük el pürésíteni. Közben evőkanalanként adagoljunk hozzá vizet, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Dobozba téve, hűtőben elállhat akár egy hétig is. 😋
Fantasztikus eleme lehet a reggeliknek vagy vacsoráknak. 🍽️

További tippek és receptek