GOMBÁS-BACONÖS RIZOTTÓ LAKTÓZMENTESEN ?

Hozzávalók (4 adag): 5 dkg bacon, 3 dkg laktózmentes vaj, 32 dkg rizottó rizs, 20 dkg csiperke, 1 fej hagyma, 1 l zöldségalaplé melegen, só, bors.

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük 1 dkg vajon. Ezután hozzáadjuk a bacont, és 1 – 2 percig sütjük. A serpenyőbe rakjuk a vékonyra vágott csiperkét is, és további 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a rizst, majd pár percig pirítani kezdjük. A folyadékot fokozatosan adagoljuk a rizshez. Először hozzáadunk 3 merőkanál meleg vizet vagy alaplevet. Ezután lefedjük, és közepes hőmérsékleten főzzük. Amikor a rizottó kezdi elfőni a levét, adunk hozzá még folyadékot. Miután a rizs megfőtt (kb. 15 perc), lehúzzuk a főzőlapról, még melegen belekeverjük a maradék vajat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá!

További tippek és receptek