Gluténmentes szőlő mousse ??

Hozzávalók:
? 400 g kékszőlő,
? 150 ml víz,
? 0.5 citromból nyert citromlé,
? 130 g cukor,
? 6 db lapzselatin,
? 200 g habtejszín,
? 2 db tojásfehérje.

Elkészítés:
A szőlőt a vízzel, 80 g cukorral és a citromlével kb. 2-3 percig főzzük, míg a szőlőszemek megrepedeznek. A szőlőt a lével együtt, egy botmixer segítségével pürésítjük, majd szitán átszűrjük.
A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, majd a még meleg szőlőlében felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkezd zselésedni. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral szintén kemény habbá verjük.
A zselésedő masszához óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt, majd a tojásfehérjét. Poharakba osszuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

További tippek és receptek