Gluténmentes gesztenyekrémleves ??

Hozzávalók:
? 1 ek vaj,
? 1 nagy db vöröshagyma,
? 1 gerezd fokhagyma,
? 1 kis db zeller,
? 1 közepes db sárgarépa,
? 1 közepes db burgonya,
? 40 dkg gesztenye (tisztított, nyers),
? 1 db babérlevél,
? 3 szál kakukkfű,
? 1 l alaplé,
? 2 dl főzőtejszín.

Elkészítés:
A megolvasztott vajon megpároljuk a felkockázott hagymát, közben pedig meghámozzuk és feldaraboljuk a krumplit. Ha a hagyma üvegesre párolódott, rádobjuk a hámozott, egyforma méretre vágott répát, zellert és burgonyát, majd a gesztenyét is.
Hozzáadjuk a babérlevelet és a friss kakukkfüvet, 5-6 percig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, egyelőre csak kb 1 liternyivel. Puhára főzzük a zöldségeket, majd 3-4 szem gesztenyét félreteszünk a levesből. Kiszedjük a levesből a babérlevelet és a kakukkfüvet, és leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt is, forralunk rajta egyet, majd forrón tálaljuk úgy, hogy 1-1 gesztenyét morzsolunk a tetejére.

További tippek és receptek