Gluténmentes fahéjas keksz ?

Hozzávalók:
? 10 dkg kukoricaliszt,
? 5 dkg rizsliszt,
? 1 késhegynyi szódabikarbóna,
? 0.5 db citrom reszelt héja,
? 1 tk fahéj,
? 5 ek kókuszvirágcukor,
? 8 dkg hideg vaj,
? 1 db tojássárgája,
? 2 ek rizsliszt,
? 1 tk tejföl.

Elkészítés:
Egy mélyebb tálban a liszteket összekeverjük a szódabikarbónával, a kókuszvirágcukorral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal, majd elmorzsoljuk a feldarabolt vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt is, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagolva, fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután a tésztát rizslisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle, és a sütipecsétekkel mintát nyomunk a kekszekre. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, fémdobozba zárva tároljuk. ?

További tippek és receptek