Gluténmentes banános muffin 🧁

Hozzávalók:
🍌 2 db banán
🍌 2 bögre gluténmentes zabpehely
🍌 1 bögre tej
🍌 2 db tojás
🍌 1 dl natúr joghurt
🍌 2 ek nyírfacukor
🍌 1 ek vanília kivonat
🍌 2 tk gluténmentes sütőpor
🍌 1 csipet szódabikarbóna

Elkészítés:
Első lépésként a banánokat törjük össze egy villával, majd rakjuk bele egy tálba, ahol adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, a natúr joghurtot, a vaníliát és a nyírfacukrot. Egy habverő segítségével keverjük össze a hozzávalókat, majd vegyünk elő egy másik edényt, amelyben a gluténmentes zabpelyhet, a szódabikarbónát és a gluténmentes sütőport keverjük össze. Ezt követően a két tál tartalmát forgassuk össze, majd vegyünk elő muffinformákat, és kanalazzuk bele a masszánkat. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt el is készülünk vele. Hagyjuk kissé kihűlni, és már fogyaszthatjuk is. 😋

További tippek és receptek