Gluténmentes almás-hagymás sült krumpli ??

Hozzávalók:
? 700 g burgonya,
? 3 db alma,
? 3 db lilahagyma,
? 50 g gyöngyhagyma (2 marék),
? só ízlés szerint,
? 1 teáskanál ételízesítő,
? 5 ek sertészsír (vagy kacsazsír, libazsír).

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerinti cikkekre. Enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.
Ezután öntsük fel hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább, majd szintén szűrjük le, szórjuk meg ízlés szerint a sóval és az ételízesítővel, és óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Az almát mossuk meg, és héjastul vágjuk fel szintén ízlés szerinti cikkekre. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gyöngyhagymát szintén pucoljuk meg.
A zsírt olvasszuk fel, majd öntsük bele a tepsibe. Ezután tegyük bele az előzőleg félpuhára főzött, fűszeres krumplit, majd szórjuk rá a vékonyra felszeletelt lilahagymát, a cikkekre vágott almát, a gyöngyhagymát, és óvatosan keverjük össze.
Helyezzük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 45 perc alatt süssük készre. ?

További tippek és receptek