GLUTÉN- ÉS TEJMENTES TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA

2022. 05. 18.

Hozzávalók:
🥑 1 db avokádó,
🍠 4 db tojás,
🥑 3 db kápia paprika,
🍠 1 tk citromlé,
🥑 1 csipet só,
🍠 2 szál petrezselyemzöld,
🥑 1 db kovászos uborka,
🍠 8 karika édesburgonya,
🥑 2 ek kókuszzsír.

Elkészítés:
• Egy serpenyőbe feltesszük a kókuszzsírt melegedni, majd rátesszük a félbevágott édesburgonyát sülni.
• Amíg az édesburgonya sül, egy edénybe belekanalazzuk az avokádót, hozzátesszük a keményre főtt tojássárgáját, a citromlevet, a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. Botmixerrel krémesítjük.
• Amikor a batáta egyik oldala már megpirult, megfordítjuk. A paprikát és a kovászos uborkát kis kockákra daraboljuk, és az avokádós krémhez keverjük.
• Ahogy elkészült az édesburgonya ráhalmozzuk a masszát. Frissen fogyasztjuk: ilyenkor a forró batáta, és a hűvös krém külön élvezet.

További bejegyzéseink

Borsmenta tea ☕

Ha plusz kilókkal küzdesz, a borsmenta az egyik legnagyobb segítőtársad…

Megegyem vagy kidobjam? 🤔

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az…

Zabpelyhes almás sütemény 🥧

Hozzávalók: 1 kg pucolt alma25 dkg apró szemű zabpehely3 dl…

Skót konyha

Ha kultúráról és konyháról van szó, akkor a skótok a…

MARACUJA – az Amazonas szent…

🟡 Nagyon magas rosttartalommal bír és különösen jó a cukorbetegek…

Házi készítésű jutalomfalatok

Gondoltad volna, hogy 5 egyszerű összetevőből a kutyusod számára finom…