GLUTÉN- ÉS TEJMENTES TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA

Hozzávalók:
🥑 1 db avokádó,
🍠 4 db tojás,
🥑 3 db kápia paprika,
🍠 1 tk citromlé,
🥑 1 csipet só,
🍠 2 szál petrezselyemzöld,
🥑 1 db kovászos uborka,
🍠 8 karika édesburgonya,
🥑 2 ek kókuszzsír.

Elkészítés:
• Egy serpenyőbe feltesszük a kókuszzsírt melegedni, majd rátesszük a félbevágott édesburgonyát sülni.
• Amíg az édesburgonya sül, egy edénybe belekanalazzuk az avokádót, hozzátesszük a keményre főtt tojássárgáját, a citromlevet, a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. Botmixerrel krémesítjük.
• Amikor a batáta egyik oldala már megpirult, megfordítjuk. A paprikát és a kovászos uborkát kis kockákra daraboljuk, és az avokádós krémhez keverjük.
• Ahogy elkészült az édesburgonya ráhalmozzuk a masszát. Frissen fogyasztjuk: ilyenkor a forró batáta, és a hűvös krém külön élvezet.

További tippek és receptek