Glutén – és laktózmentes szilvás crumble 🥣💜

Hozzávalók:
😋 1 kg szilva
😋 0,5 citromból nyert citromlé és citromhéj
😋 150 g cukor
😋 30 g étkezési keményítő
😋 2 tk fahéj
😋 2 tk kardamon
😋 100 g rizsliszt
😋 100 g laktózmentes vaj

Elkészítés:
A szilvákat alaposan mossuk meg és magozzuk ki. Negyedeljük fel, tegyük egy tálba, reszeljük bele a citrom héját és facsarjuk bele a citrom levét, majd adjuk hozzá a cukor kétharmadát, a keményítőt és a fűszereket felét. Alaposan keverjük össze, majd tegyük félre és kezdjük el a morzsás réteg összeállítását.
Egy konyhai robotgép segítségével keverjük össze a rizslisztet a maradék fűszerekkel. Ezután tegyük bele a vajat és keverjük addig, míg egy morzsás állagot nem kapunk. Vegyünk elő egy tepsit, vajazzuk ki, majd halmozzuk rá a szilvát. Szórjuk meg a maradék cukorral és fedjük be a morzsás keverékkel. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 45 perc alatt süssük készre. 😋

További tippek és receptek