Feketeerdő torta glutén-, és tejmentesen

A feketeerdő torta nemzetközi napjának tiszteletére készültünk Nektek egy glutén- és tejmentes recepttel.

Hozzávalók:
a piskótához??
? 9 db tojás,
? 9 ek cukor,
? 9 ek gluténmentes lisztkeverék,
? 3 ek cukrozatlan kakaópor,
? 0.5 csomag sütőpor,
a meggykrémhez??
? 5 dl meggylé,
? 6 ek cukor,
? 2 csomag vaníliás pudingpor,
? 30 dkg meggybefőtt,
a tejszínkrémhez??
? 4 dl növényi tejszín,
? 1 csomag zselatinfix,
a díszítéshez??
? 10 dkg meggy,
? 2 dl növényi tejszín,
? 2 ek csokoládédara.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük/habosítjuk a cukorral. Ezután beleforgatjuk a lisztes-sütőporos keveréket, majd a kakaóport is. Végül a tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatjuk óvatosan. Kb. 30-40 perc alatt megsütjük 200°C-on (tűpróbával nézzük meg). Ha kihűlt a piskóta, 3 fele vágjuk.
A meggykrémhez felfőzzük a pudingot a cukorral és a meggylével, a végén belekeverjük a meggybefőttet. Amíg hűl a meggykrém, addig a növényi tejszínt a zselatinfixszel felverjük. A két krémet körkörösen vagy csíkozva beletöltjük a piskótalapok közé.
A torta oldalát és tetejét körben bekenjük a felvert tejszínhabbal, habrózsákat nyomunk a tetejére, valamint csokireszelékkel beszórjuk a tetejét és az oldalát. A habrózsákat díszíthetjük meggyel is.

További tippek és receptek