Feketeerdő torta glutén-, és tejmentesen

A feketeerdő torta nemzetközi napjának tiszteletére készültünk Nektek egy glutén- és tejmentes recepttel.

Hozzávalók:
a piskótához👇🏻
🖤 9 db tojás,
🖤 9 ek cukor,
🖤 9 ek gluténmentes lisztkeverék,
🖤 3 ek cukrozatlan kakaópor,
🖤 0.5 csomag sütőpor,
a meggykrémhez👇🏻
🖤 5 dl meggylé,
🖤 6 ek cukor,
🖤 2 csomag vaníliás pudingpor,
🖤 30 dkg meggybefőtt,
a tejszínkrémhez👇🏻
🖤 4 dl növényi tejszín,
🖤 1 csomag zselatinfix,
a díszítéshez👇🏻
🖤 10 dkg meggy,
🖤 2 dl növényi tejszín,
🖤 2 ek csokoládédara.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük/habosítjuk a cukorral. Ezután beleforgatjuk a lisztes-sütőporos keveréket, majd a kakaóport is. Végül a tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatjuk óvatosan. Kb. 30-40 perc alatt megsütjük 200°C-on (tűpróbával nézzük meg). Ha kihűlt a piskóta, 3 fele vágjuk.
A meggykrémhez felfőzzük a pudingot a cukorral és a meggylével, a végén belekeverjük a meggybefőttet. Amíg hűl a meggykrém, addig a növényi tejszínt a zselatinfixszel felverjük. A két krémet körkörösen vagy csíkozva beletöltjük a piskótalapok közé.
A torta oldalát és tetejét körben bekenjük a felvert tejszínhabbal, habrózsákat nyomunk a tetejére, valamint csokireszelékkel beszórjuk a tetejét és az oldalát. A habrózsákat díszíthetjük meggyel is.

További tippek és receptek